sau pe limba noastra, salata de avocado.
aici se impun niste instructiuni preliminare, de la stan patitul:
- nu trebuie sa-ti poti sparge capul cu avocatul. pardon, avocado.
- nu trebuie sa-l poti face terci dintr-o singura apasare. s-ar putea sa fie deja stricat.
- eu incerc sa il cumpar in starea de 'pe undeva pe la mijloc'. daca mijlocul bate spre spargeri de capete, mai puteti sa-l lasati o zi-doua la vedere in bucatarie. daca bate spre terci, a se manca in maximum o zi, daca l-ati tinut la frigider.
- ca sa fie bun, trebuie sa aiba un gust asemanator cu al nucilor verzi.
cum se demoleaza un avocado (vezi prima poza):
- se taie in doua, pe lungime (cel care se gaseste pe la noi are forma de para, verde inchis sau maroniu)
- se infige lama cutitului (nu varful), in sambure. repetati pana se fixeaza
- se roteste cutitul pana samburele iese din locas
- se introduce o lingura intre coaja si pulpa
- cu grija, se desprinde pulpa de coaja
ingrediente:
1 avocado
ulei de masline, otet (eu il prefer pe cel de mere cu miere), sare si piperdupa ce ati cumparat si demolat avocatul... avocado. pardon, din nou. deci, dupa ce l-ati cumparat si demolat, il taiati cubulete, il puneti intr-un bol si il asezonati. pentru ca se oxideaza foarte repede si doar in cazul in care apuca sa ramana nemancat suficient ca sa se oxideze, puteti sa-l stropiti cu putina zeama de lamaie, sau sa inlocuiti otetul cu zeama de lamaie, daca va place mai mult.
paine prajita si pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu