duminică, 9 octombrie 2011

salată de vinete și ardei copți

pe foarte, foarte scurt:

ingrediente:
1 pungă de vinete de la congelator (din alea de la mama, sau puse cu mânuțele proprii)
1/2 pungă de ardei copți , tot de la congelator, puși la fel cu vinetele de mai sus (capia sau gogoșari ar fi ideali, că dau mai frumos la poză, da' merge şi cu ardei galbeni, gustul e același)
5-6 căței de usturoi (de pus treptat, după gust)
2-4 linguri de ulei de măsline
sare (tot treptat, tot după gust)

preaiubiți leneși, n-am dat cantităţi în grame din simplul motiv că nu cunosc pe nimeni care să cântărească pungile de vinete și ardei copți puse la congelator. deci bazați-vă pe proporții. bineînțeles că puteți reduce sau crește cantitatea de ardei, după cum vă tună și vă trăzneşte la momentul fabricației.

nici poze n-am făcut, că n-am apucat. s-a mâncat, deh...

procesul de fabricație:
dați vinetele prin blender/chopper sau tocați-le manual, cu tocătorul de vinete sau cu dosul unui cuțit inoxidabil
scoateți codiţele și cotorul ardeilor copți şi tocați-i în același fel
amestecați vinetele și ardeii, de preferat cu mixerul, turnați uleiul, mai mixați oleacă, apoi puneţi usturoiul, pe rând, cât vă place vouă, mixați iarăşi, sărați, mixați, mâncați (cu pâine prăjită, dacă doriți).

fără decongelatul ingredientelor, durează cam 20 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu